МУЗИЧКИ САСТАВ „КАЛЕМ“ У АЛЕКСИНЦУ

МУЗИЧКИ САСТАВ „КАЛЕМ“ У АЛЕКСИНЦУ

У петак, 8. јула од 20 часова, у оквиру овогодишњег АЛЕФ-а, у дворишту Завичајног музеја, алексиначка публика ће имати прилику да присуствује концерту музичког састава „Калем“.

„Kалем“ је састав који изводи традиционалну музику балканских простора, одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи – приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува.

Састав „Калем“ чине  Стефан Илић и  Душан Поповић Липовац.

Стефан Илић је певач, виолиниста и композитор који је своје основно и средње музичко образовање завршио у Школи за музичке таленте у Ћуприји где је већ као веома млад показивао наклоност ка креативном раду.

Након завршене Музичке академије започиње каријеру као извођач кроз неколико различитих састава класичне и традиционалне музике, са којима бележи више стотина наступа по највећим дворанама у земљи и иностранству. Лични пројекат ревитализације традиционалне музике са балканског полуострва уапочиње 2017. године.

Душан Поповић Липовац је гитариста, композитор и аутор уџбеника за учење гитаре. Средњу музичку школу завршио је у Београду, а Музичку академију у Новом Саду. 2014. године бива изабран као један од 50 стипендиста за фестивал Православне хорске музике у Санкт Петербургу.

Исте године уписује мастер студије музичког истраживања у Мурсији (Шпанија), где започиње мастер рад на тему “Интеракција и фузија балканске музике са фламенком” који је послужио као основа за његову композиторску делатност.

извор Kalemmusic.com