НАСТАВЉЕНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМА О ПУКОВНИКУ РАЈЕВСКОМ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

НАСТАВЉЕНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМА О ПУКОВНИКУ РАЈЕВСКОМ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Играно-документарни филм “Вода – Последњи дани пуковника Рајевског” приказиван је у току октобра у српским срединама на Косову и Метохији.

Организатор пројекција је Покрајински културни центар Приштина са привременим седиштем у Лепосавићу, а филм ће, према речима в.д. директорке Јоване Савић Јевтић, првенствено видети студенти и ђаци у нашој јужној покрајини.

Прошле недеље су организиване пројекције у Косовској Митровици и Зубином потоку. Изазвале су велику пажњу. У Митровици су, због великог броја заинтересованих биле две пројекције у истом дану. Ове недеље филм је емитован у Лепосавићу, Лешку и Сочаници, а очекује се емитовање у Прилужју, Ораховцу, Грачаници и другим срединама. Све пројекције су бесплатне– казала је Јована Савић Јевтић.

Продуцент Милош Паовић је презадовољан досадашњим пријемом код публике и стручне критике.

– Комплетна ауторска екипа, предвођена редитељем Гораном Ерчевићем, направила је врло квалитетно документарно – уметничко дело, које никог не оставља равнодушним. Са радошћу смо прихватили позив Покрајинског културног центра да филм буде приказан становницима Косова и Метохије, а пре свега младим нараштајима, јер у ликовима који су дочарани у њему могу наћи исконске људске вредности и праве узоре – каже Паовић.

редитељ филма Горан Ерчевић
редитељ филма Горан Ерчевић

Иначе, београдска премијера филма “Вода” биће организована на дан рођења пуковника Николаја Николајевича Рајевског, 17. новембра, у Руском дому.

Према речима продуцента тренутно је у току фаза титловања филма на руски језик, јер се очекује да се филм нађе у селекцији неколико међународних филмских фестивала у Русији.