КОРМАНЦИ У СУБОТУ НА ВЛАСИНИ (извор Алпрес)

КОРМАНЦИ У СУБОТУ НА ВЛАСИНИ (извор Алпрес)

Екипа Месне заједнице Корман такмичиће се на регионалном такмичењу Сеоских игара Спортског савеза Србије које ће се одржати 13. августа на Власинском језеру. Осим Корманаца на овом надметању учествоваће и победници из општина Meрошина, Бојник, Лебане, Власотинце и Сурдулице.

Учесници игара опробаће се у 11 дисциплина: у малом фудбалу, одбојци, шаху, скоку у даљ, бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, надлачењу штапа, обарању руку, народном рвању, полигону спретности и скакању у џаку.

− Наши такмичари се увелико припремају за надметање и надам се да ће бити међу две најбоље пласиране екипе и тако се квалификовати за републичко финале које ће бити одржано наредног месеца − каже за наш портал Бојан Младеновић, председник Спортског савеза општине.

Општинско такмичење Сеоских игара ове године организовано је први пут на подручју алексиначке општине. Надметање је организовао Спортски савез општине уз учешће месних заједница Тешица, Врћеновица, Мозгово и Корман.


Сеоске игре у 33 општине

Спортски савез Србије Сеоске игре организовао је у 33 општине. Осим на Власинском језеру, календаром такмичења регионална надметања планирана су да се одрже и у Оџацима, Кучеву, Краљеву и Сокобањи.


Насловна фотографија: Архива.