КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ

КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ

Планинарски савез Србије организује 23. септембра планинарску акцију „Дан пешачења“ која ће се одржати у целој Србији. Циљ акције је да се тога дана покрену сви, и стари и млади, како би направили корак ближе здрављу. Тог дана ће се пешачити по парковима, стазама у граду, природи у окружењу, планинама Србије.

Ове године манифестација добија посебан назив „РОСА Дан пешачења“ под слоганом КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ, као израз захвалности за драгоцену помоћ и подршку у организацији овогодишње планинарске активности.
Почетак стазе: Дом културе у Алексинцу.
Сатница:
09:00 Окупљање учесника испред Дома културе у Алексинцу
09:30 Полазак на стазу
Опис стазе:
Стаза је дуга око 10км и почиње код Дома културе, преко Рујевице и фазанерије до цркве Св. Тројица, Шуматовца, стрелишта и завршава се на Брђанки, где ће бити постављен штанд са изложеном планинарском опремом, сликама са акција како би се ближе дочарало планинарење и онима који се тек упознају са овим прелепим спортом, кроз ову шетњу.
На штанду ћете моћи да добијете и информације о чланству у нашем клубу као и о будућим акцијама и дешавањима.
Можете понети и пластичне чепове, које надамо се, скупљате, како бисте били хумани и учествовали у акцији Čepom do osmeha . Уколико их не понесете на акцију то можете урадити у просторији клуба у време састанака.