ДВА ДАНА ДОБРЕ РОК МУЗИКЕ У АЛЕКСИНЦУ

ДВА ДАНА ДОБРЕ РОК МУЗИКЕ У АЛЕКСИНЦУ

Алексиначки рок фестивал „ALROCK“ ове године ће трајати два дана, 19. и 20. августа.

Љубитељима рок музике представиће се неколико бендова. У суботу, 19. августа, од 21 сат у дворишту Завичајног музеја Алексинац наступиће нишки бенд „Бохемија“.

Овај бенд је до сада објавио три студијска албума – “Све наопако” (2017), “Насмеши се и реши се?” (2019) и „Путујемо“ (2021).

Њихови (ретки) концерти прича су за себе: тона позитивне енергије, лудило боја, најбоље од поп-рок психоделије и невероватни осећај за мелодију и савршену песму.

У недељу, 20. августа, од 19.30 на платоу испред Дома културе наступиће оперска певачица Јасмина Трумбераш Петровић, а након ње ће наступити Попечитељи, Перо деформеро и 357.

Јасмина Трумбераш Петровић је још током студија била награђивана као најбољи студент на одсеку за соло певање и добијала  награде: Бисерка Цвејић, Петар Коњовић, Јелена Михајловић, Александар Трифуновић .У Опери Народног позоришта у Београду  је ангажована од 1993. године, најпре као члан Оперског студија ,а потом, као солиста од 1996. године. Певајући главне улоге  сопранског репертоара, 2002. године добија звање првакиње Опере.

Попечитељи су кроз многе одржане концерте само потврдили епитет експлозивног бенда. Такав статус довео је до тога да су, између осталог, наступали као предгрупе Мацео Паркеру, легендарном саксофонисти Џејмса Брауна (2003), као и бенду НоМеансНо (2005). Поред бројних концерата у Србији и земљама у региону, Попечитељи су наступали на бројним фестивалима у Пољској (Варшава, Ћеханов, Венгожево), Италији (Милано, Рим), Француској (Тулуза, Алби), Аустрији (Беч) и Белгији (Гент). Kао незаустављива концертна атракција Попечитељи свих ових година ређају концерте који никога не остављају равнодушним. Небројеним наступима у преко 70 градова у земљи, региону и Европи, Попечитељи неуморно раде оно у чему су најбољи и радују се сваком директном контакту са публиком.

Перо Деформеро је српски бенд из Новог Сада. Познат по свом јединственом стилу, комбиновању турбо-фолка и прогресивног метала.

Бенд  357 је основан 1996. године, када су почели да раде своје прве песме под утицајем различитих музичких жанрова, попут хард рока, панка, регеа, фолка и других, наизглед неспојивих праваца у музици, постајући тако један од првих crossover бендова на нашим просторима. Бенд је 2011. године направио паузу, да би се 2017. године на музичку сцену вратио са албумом „Бакља“, који је публика с нестрпљењем дочекала. Од 2015. године у саставу бенда је и Данијела Веселиновић, једина девојка у Србији која предводи трубачки оркестар.