АЛЕКСИНАЦ БИЋЕ У ЗНАКУ АЈВАРА (извор Алпрес)

АЛЕКСИНАЦ БИЋЕ У ЗНАКУ АЈВАРА (извор Алпрес)

Центром Алексинца у понедељак ће се поново ширити мирис печене паприке. На платоу испред Дома културе, после краће паузе, пети пут заредом биће одржано такмичење у припремању ајвара под називом „Изађи ми на теглу”.

Како је најављено, десет екипа ће од 11 па до 18 сати укрстити варјаче, а она која буде победник учествоваће у финалном такмичењу.

− То је по пропозицијама организатора Машта башта, тако да имамо довољан број људи. Нажалост, нешто ми се чини, неко лоше време се очекује за понедељак, али добро, имамо ту наш Инфо центар па ћемо се некако оганизовати. Све је спремно, углавном, људи су обавештени. Договорили смо чак и неки превоз за екпе са села од ових удружења, да им мало припомогемо, пошто они увек имају проблем са тим превозима, али надам се да ће све то бити у реду − рекла jе Милена максимовић, директор Установе „Липовац” која је задужена за организацију у Алексинцу.

Осим такмичарског дела, организован је и богат програм како за посетиоце тако и за такмичаре, а такмичење ће употпунити и културно-уметнички програм.

Да подсетимо, током последње манифестације „Изађи ми на теглу” 2019. године победу је однела екипа „Фруторˮ из Гредетина, годину раније у овом такмичењу титулу је одбранила екипа „Здраве хране Лазић” из Мозгова која је и 2017. године скувала најбољи ајвар, док су прве године у Алексинцу тријумфовале чланице Удружења „Супер жене” из Тешице.