ZA ODMOR U SRBIJI 200 000 VAUČERA

ZA ODMOR U SRBIJI 200 000 VAUČERA

Danas je na sednici Vlade Republike Srbije usvojena Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji RS.

Uredba stupa na snagu na dan objavljivanja u Službenom glasniku RS.

 

Za odmor u Srbiji opredeljeno je 200 hiljada vaučera u vrednosti od 15 hiljada dinara, i 100 hiljada vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za lica koja su 2022. godine  ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara. Prijava za vaučere počinje 27. juna 2022. godine na šalterima JP „Pošte Srbije“.

 

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje 5 noćenja na teritoriji Republike Srbije, a mogu se iskoristiti do 31. oktobra 2022. Nova Uredba predviđa korišćenje vaučera za usluge smeštaja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija poziva sve ugostitelje na teritoriji RS da se prijave radi realizacije Šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima. Prijavom ugostitelja za Šemu dodele vaučera podstiče se bolja vidljivost domaćih ugostitelja, kao i razvoj promocije domaćeg turizma.

 

Postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), te je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

 

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinima realizacije šeme dodela vaučera zainteresovani mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.