ОДРЖАНА 38. СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОДРЖАНА 38. СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржао је данас своју 38. седницу. Седницом је преседавао Далибор Радичевић, командант Штаба, а на дневном реду нашле су се 24. тачке.

Извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији општине Алексинац поднео је др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу и истакао да је клиничка слика оболелих знатно блажа, него раније.
На дневном реду било је утврђивање Процене ризика од катастрофа општине Алексинац на коју је сагласност дало МУП Републике Србије, Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације у Нишу и формирани су 13 нових стручно-оперативних тимова за опасности препознатим у Процени ризика од катастрофа и за спровођење мера цивилне заштите, које ће даље разматрати Општинско веће.
Чланови Штаба донели су закључак да ЈКП “Комуналне услуге“Алексинац изврши обилазак Дома културе у Горњем Крупцу и да се изјасни да ли је предузеће оспособљено да изврши демонтажу антенског стуба као и да обезбеди простор за одлагање истог до преузимања од стране Управе за ванредне ситуације у Нишу.
На крају седнице, по захтеву Црвеног Крста Алексинац, дезинфекциона средства у количини од 55 литара као и 2000 пара рукавица, која се налазе у магацину Црвеног Крста Алексинац, поделе Дому здравља Алексинац и Општој болници Алексинац у истој количини.