НЕПРИСТОЈНО ПИТАЊЕ

НЕПРИСТОЈНО ПИТАЊЕ

Знам човека који на питање: Шта има ново?, увек одговара: ”Богу хвала- ништа!”

Кад сажмем у глави да је све ново што се у последње време дешава углавном тужно и ружно, са спорадичним и појединачним, једва уочљивим пријатним догађајима- можда и јесте боље да просто нема ништа.

Ако изузмем овога пута политичке теме, које обилују глупостима те више нису ни интересантне, а далеко од тога да су нормалнима нормалне- сва остала догађања су углавном из рубрике црна хроника или кукумавчење или ријалити шоу…А шта друго и може да има ново у ријалити држави са примесама црне хронике?

Шта ново може да има у држави где се нова хаљина, познате дизајнерке кројена по мери за изричити догађај и изричиту особу, плаћа тричавих 2000 еврића, од стране оног који стално позива на штедњу и најављује кризу?

Шта може да има ново у држави где се не зна разлика између Бочелија и Ботичелија, где се човек осумњичен за убиство годинама шета по телевизијама, а кад коначно буде осуђен из суднице одшета на кафу у кафић, па до куће по четкицу за зубе да би тек онда дошли да га хапсе!?

Шта може да има ново у држави где се министар не сећа где је био, ни шта је радио сем да је брао неки парадајз(!!!), где истекне гаранција(!) на недавно направљени и помпезно отворени аутопут, па сад мора да се обнавља(!)?

Шта може да има ново у држави где ти коленом заседну заврат и уврћу руке само зато што (другачије) мислиш?

Шта може да има ново…ма, шта може!? Хвала онима који ово питање и не постављају или га ето тек користе из куртоазије.

‘Шта има ново?’, користим зато у изричито приватне сврхе и у односу који има неки квалитетни континуитет. На исто питање не одговарам било коме, а нарочито не онима који не знају ни шта има старо или онима којих се ни моје ново ни старо не тиче.

Оно што се пак свих нас тиче и што треба да у виду питања постављамо једни другима јесте: Јел може сад мало нешто ново, старо смо све већ видели? Ако хоћемо да може, можда би и могло,Бог нема ништа с тим.

А до тада, најбоље да питање: ’Шта има ново?’, прогласимо непристојним.