АНДРИЈА СТАНИШИЋ ИЗ КОПРИВНИЦЕ НАСТРАДАО НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ (извор Курир)

АНДРИЈА СТАНИШИЋ ИЗ КОПРИВНИЦЕ НАСТРАДАО НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ (извор Курир)

Село Kопривица код Алексинца је завијено у црно откако је јуче млади мештанин Андрија Станишић трагично настрадао на Ади Циганлији.

Подсетимо, младић је у недељу поподне скиочио са педалине на којој јуче био са друговима и више није изронио.

– Андрија је отишао код ујака у Београд, тек је почео да ради у МТK Монту. Дан пре тога, у суботу био сам код њега, тражио је неке ствари. Требало је да ради у недељу, али хтео је да одмори. Видели смо смо се на два сата и тада ми је рекао да ће отићи на Аду. Они су се возили на педалини, и онда су на неких тридесетак метара скочили у реку да би допливали до обале – прича очајни отац Саша и наставља:

– Скочио је није могао да изрони, није успео. Чуо сам да је за мојим сином трагао и ватерполиста Филип Филиповић који се ту нашао. Нису успели да га извуку. Мислим да није знао да плива, ја га никада нисам видео да плива – каже отац Саша.

Kако наводи, син је у Нишу завршио средњу школу за компјутерског техничара у Нишу и да је у Београд отишао да заради за џепарац. Неутешна мајка Милица није могла да обузда сузе.

– Родила сам га у шеснаестој години. Страшно тугујем за мојим јединцем. Спремали смо се да му 21 августа прославимо двадесети рођендан. Уместо да дува свећице, сад ће мајка торту на гроб да му носи – прича и плаче ова несрећна жена и додаје да сина није видела од 11.јуна када је отишао у Београд.

Подсетимо, рониоци Жандармерије јуче су из Аде извукли тело младића.

М.С.

извор Курир