ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

Министарствo информисања и телекомуникација Владе Републике Србије саопштило је да Национални контакт центар за безбедност деце на интернету данас добија унапређену и редизајнирану онлајн платформу Паметно и безбедно, која промовише подизање дигиталне писмености, компетенција и безбедносне културе код свих грађана Србије.

У саопштењу се наводи да је поменути центар, који функционише при Министарству информисања и телекомуникација, први и за сада једини институционални механизам у региону који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу.

Поред важних савета, едукација и других корисних садржаја о правилном коришћењу интернета, безбедном постављању садржаја и могућностима онлајн заштите, путем контакт форме могуће је пријавити угрожавање безбедности на интернету оператерима Националног контакт центра.

Сви грађани имају могућност да се бесплатно обрате на број телефона 19833 или путем www.pametnoibezbedno.gov.rs. Поред пријема пријава онлајн угрожавања деце и телефонског и онлајн информисања и саветовања, поменути центар спроводи едукације широм Србије.

Уколико желите да презентација буде одржана у вашем граду, општини, школи или месној заједници, контактирајте Центар путем имејла bit@mit.gov.rs или позивом на број 19833, додаје се у саопштењу.

извор Министарствo информисања и телекомуникација Владе Републике Србије