ВИКЕНД У ЗНАКУ ДАНА ОПШТИНЕ: ПРОМОЦИЈА КЊИГА, МУЗИЧКИ НАСТУПИ И ИЗЛОЖБА МЕХАНИЗАЦИЈЕ (извор Алпрес)

ВИКЕНД У ЗНАКУ ДАНА ОПШТИНЕ: ПРОМОЦИЈА КЊИГА, МУЗИЧКИ НАСТУПИ И ИЗЛОЖБА МЕХАНИЗАЦИЈЕ (извор Алпрес)

Многобројним догађајима у наредна три дана, петак, суботу и недељу, биће обележен овогодишњи Дан општине, 5. јун. Свечаност почиње сутра, у петак, у 10 сати Ланетовим фестивалом игре под називом „Наш градˮ. Учествују деца из Предшколске установе „Ланеˮ, а место догађаја је главна улица испред градске фонтане.

Након тога, од 11 сати у Великој сали Дома културе биће изведена представа за децу Градског позоришта „Театар 91ˮ „Прича за лаку ноћˮ. Истог дана од 17 часова и 30 минута у Галерији 1 Дома културе је отварање изложбе „Ликовна колонија УЛУАˮ.

Од 18 часова у сали Дома омладине очекује нас промоција две књиге и часописа „Караџићˮ. Професори историје Зоран Стевановић и Светлана Ђурђевић су аутори књиге„Женска хуманитарна друштва у Алексинцу од 1878. до 1944. годинеˮ, док је Стевановић и писац дела „Основно школство у Моравском срезу од 1918. до 1941. годинеˮ, које ће такође бити представљено. Дан се завршава концертом у Великој сали Дома културе уз учешће ОМШ „Владимир Ђорђевићˮ и Алексиначког мешовитог хора „Шуматовацˮ.

Други дан, у суботу, на платоу испред Дома културе од 11 сати представиће се Позориште „Дука Јовановићˮ. Тог дана нас очекују још два догађаја. У Житковцу од 18 сати у Мултимедијалној сали тамошње школе биће одржана промоција књиге „Основна школа  „Вук Караџићˮ Житковацˮ, аутора професора историје Милана Петровића и Зорана Стевановића. Издавач књиге је Библиотека „Вук Караџићˮ. Дан се завршава концертом ГКУД „Алексинацˮ у великој сали Дома културе од 20 часова.

Недеља је централни дан. Програм почиње од 10 сати отварањем Манифестације „Вредне рукеˮ. Опширније. Од 11 сати у сали Дома омладине је изложба фотографија „Алексинац-некада и садˮ у организацији Библиотеке „Вук Караџићˮ.

Од 11 сати и 30 минута у улици Момчила Поповића, од раскрснице са улицом 7. јули до раскрснице са улицом Душана Тривунца, посетиоци могу у оквиру „Смотре механизацијеˮ да погледају опрему са којом располажу јавна предузећа и Добровољно ватрогасно друштво Алексинац.

Свечана академија почиње од 12 сати у великој сали Дома културе када ће бити и уручена јавна признања поводом Дана општине. На истој сцени од 20 сати љубитељи позоришта могу да уживају у представи „Театра 91ˮ под називом „Тетка од милион долараˮ. За крај тродневног обележавања Дана општине, концерт групе „Галијаˮ од 22 сата на Стадиону за мале спортове „Младостˮ, популарном ТАШ-у.

АЛПРЕС