СТИГЛЕ НАГРАДЕ СА ЈОШ ЈЕДНОГ КОНКУРСА

СТИГЛЕ НАГРАДЕ СА ЈОШ ЈЕДНОГ КОНКУРСА

И ове године у отежаним условима Министарство просвете, науке и технолошког развоја је, у сарадњи са Удружењем војвођанских учитеља, Колом српских сестара Епархије бачке, Катихетским одбором истоимене Епархије и Центром за ликовно васпитање деце и омладине Војводина, упорним радом успело успешно да спроведе традиционални конкурс „Светосавље и наше доба“.

На овогодишњем конкурсу у категоријама за најбољи ликовни рад, најбољи калиграфски запис и литерарни рад учествовало је укупно 2.706 најупорнијих и најпосвећенијих малишана из 413 предшколских установа и ученика основних и средњих школа из
Републике Србије, Републике Српске, Републике Хрватске и Републике Мађарске.
На расписан конкурс за литерарне радове одазвало сe 111 основних и средњих школа и образовних установа из Републике Србије и Републике Српске.
Приспело је 418 радова, награђено је 10 ученика, 1 ментор, похваљено је 7 ученика. Међу њима се нашла и ученица ОШ „Јован Јовановић Змај “ са Алексиначког Рудника  Ана Марковић која је оправдала очекивања чланова жирија, а награђени ментор међу многим је наставница српског језика, Марија Петровић.
Ово је један од ретких републичких конкурса са међународним учешћем који има за циљ да подсети младе на живот и рад првог српског архиепископа и православље.
Све честитке упућујемо ментору и ученици на овом великом успеху!