„ОДМРЗАВАЊЕ“ ЦЕНОВНИКА БАНКАРСКИХ УСЛУГА

„ОДМРЗАВАЊЕ“ ЦЕНОВНИКА БАНКАРСКИХ УСЛУГА

Првог септембра истиче важење „џентлменског договора“ између Народне банке Србије (НБС) и пословних банака, према коме су пословне банке у септембру прошле године или смањиле накнаде које наплаћују клијентима за 30 одсто или их враћале на ниво од 1. јануара 2021. године.

Сада следи „одмрзавање“ ценовника банкарских услуга пошто, како је саопштило Удружење банака Србије, повољнији услови за коришћење платних производа и услуга пословних банака истичу 1. септембра 2023. године, па ће након тог датума банке имати могућност да наставе са обрачунавањем накнада по редовним тарифницима који су били у примени пре увођења привремених мера.

Иако ће то у пракси значити да ће клијенти банкарске производе и услуге плаћати скупље, вицегувернер НБС Жељко Јовић појаснио је на презентацији августовског Извештаја о инфлацији да централна банка последице истека „џентлменског споразума“ не сматра поскупљењем већ „одмрзавањем и враћањем на претходни ниво“.

Са друге стране, НБС је у међувремену прописала да пословне банке морају да обавесте централну банку о поскупљењу својих услуга најмање 45 дана раније, док клијенте о новим ценовницима морају да обавесте два месеца раније.

У тако дефинисаном року, ниједна банка за сада није затражила ново поскупљење услуга, тако да ће се од 1. септембра примењивати „одмрзнути“ ценовници – осим у Банци поштанској штедионици, која је одлучила да настави са применом умањених ценовника, за шта је добила похвалу НБС.

ивор БИЗНИС .рс