НА НИШКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ МАЊЕ МЕСТА ЗА БРУЦОШЕ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ (извор ЈУЖНЕ ВЕСТИ)

НА НИШКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ МАЊЕ МЕСТА ЗА БРУЦОШЕ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ (извор ЈУЖНЕ ВЕСТИ)

Ове године је будућим бруцошима на располагању 14 факултета Универзитета у Нишу на којима укупно има 4.564 места, што је мање у односу на 2021. годину када је било доступно 4.668. Највише места има на Филозофском, Електронском и Економском факултету, а најмање на Факултету уметности и новом Пољопривредном у Kрушевцу. Будући студенти могу да се пријаве за упис од 20. до 25. јуна, док ће се пријемни испити одржати од 27. јуна до 1. јула.

Заједнички конкурс за упис студената у прву годину студија на нишком Универзитету је објављен, а први конкурсни рок траје од 20. јуна до 15. јула. Места која не буду попуњена биће на располагању будућим бруцошима у другом уписном року, који ће трајати од 1. до 16. септембра.

У односу на прошлу годину број места на факултетима нишког Универзитета је смањен, а на буџету има места за 3.186 студената, док ће школарину сами плаћати њих 1.378.

Већина факултета ће имати места за још по неколико студената који нису држављани Републике Србије, студената Рома, као и студената са инвалидитетом.

ЈУЖНЕ ВЕСТИ