ЈЕСЕЊИ ЛИКОВНИ САЛОН ПО 40. ПУТ (извор Алпрес)

ЈЕСЕЊИ ЛИКОВНИ САЛОН ПО 40. ПУТ (извор Алпрес)

У Арт галерији Центра за културу и уметност Алексинац сутра ће свечано бити отворен 40. Јесењи ликовни салон, изложба ликовних радова Удружења ликовних уметника Алексинац.

− Јесењи салон Удружења ликовних уметника Алексинца, овог пута четрдесети по реду, износи нам резултате рада чланова овог Удружења, које ми можемо да сагледамо и коментаришемо упоређујући их с претходним с тежњом проектовања на будуће. Претходне године у рад Удружења укључивали су све заинтересоване ствараоце који су испуњавали услове за пријем. Тако се створила једна занимљива екипа излагача на Пролећном и Јесењем салону, уметника који су напредовали захваљујући раду Удружења. Квалитет је посебно присутан последњих година, јер се стечена искуства међу ауторима интензивније размењују и на колонијама које организује УЛУА – делић текста „Првих четрдесет” Ивана Матејевића из каталога ове изложбе.

Алексиначки љубитељи уметности биће у прилици да виде поставку коју чини 30 радова. Зидове Арт галерије својим радовима оплемениће чак 27 аутора.

Отварање Салона заказано је за 19 сати, а поставка 40. Јесењег ликовног салона биће доступна за индивидуалне посете до 20. новембра.