ДРВЕНЕ КУЋИЦЕ СЕ СЕЛЕ ИЗ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ (извор Алпрес)

ДРВЕНЕ КУЋИЦЕ СЕ СЕЛЕ ИЗ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ (извор Алпрес)

Десетак кућица од дрвета које су тренутно стациониране у једном делу главне улице, односно шеталишта, изазвале су пажњу јавности уз различите коментаре на друштвеним мрежама. Ова тема се нашла у оквиру тачке разно и на јучерашњој седници Општинске владе. Један од већника је питао председника о плану размештања ових објеката јер је сматрао, као и грађани са којима је разговарао, да они затварају поглед према шеталишту и цркви и да су пренатрпани у том делу улице.

Председавајући Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, је чланове Општинског већа упознао да су кућице само привремено на садашњем простору и да следи њихово распоређивање и премештање.

У изјави за наш портал Радичевић каже да су ове дрвене кућице намењене за ванпијачну продају у периоду када се одржавају манифестације као што су Новогодишњи вашар, Осми март, Божић, Ускрс и слично.

− Кућице неће стајати у центру града где су сада постављене. Стајаће само у оном тренутку када имамо одређену врсту манифестације и у периоду док оне трају. Преостало време биће смештене у дворишту пијаце, код зграде управника,  и биће намењене свакодневном издавању за оне делатности које нису пољопривредног карактера − објашњава наш саговорник.

На нашу опаску да би одређен број кућица могао бити стациониран на шеталишту за сувернирицу и слично, први човек општине није искључио такву могућност уз одређене услове.

− Наравно да могу, то им је и намена, али тек оног тренутка када се за то и јави стварна потреба. За сувенире итекако су занимљиве и ту можемо направити да стоје током целе године, али кажем, у овом тренутку је намена кућица да стоје за ванпијачну продају за манифестације – каже Радичевић, уз напомену да се кућице могу распоредити и на другој локацији тако да ће оне итекако да имају своју намену.

Вероватно ће и овакво решење некоме у подељеној јавности засметати. Оно што је битније код оваквих одлука и акција јесте да се анимира јавност и да се понуде што боља решења. Додуше, то није баш лако када смо више заинтересовани да критикујемо него да предлажемо решења. Па неспретна одлука неког од чиновника нам добро дође.