Dobro došli, mali đaci! Dobro došli, svi prvaci!

Dobro došli, mali đaci! Dobro došli, svi prvaci!

izvor ALPRESS

Osnovna škola ,,Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom rudniku otvorila je  20. aprila,  svoja vrata budućim učenicima.

Predstavom dobrodošlice počeo je Dan otvorenih vrata ove škole. Učiteljica i učenici starijih i mlađih razreda pripremili su novim školskim drugarima prigodnu priredbu edukativnog i šaljivog karaktera.

Nakon predstave, budući učenici i njihovi roditelji imali su prilike da obiđu ovu osnovnu školu. Roditeljima su bili dostupni i nastavnici i učitelji ove škole, te su roditelji mogli da se kod njih dodatno informišu o radu u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ovo je bila prilika da se nastavnici i učenici pohvale svojom kreativnošću, pa su uredili svoje kabinete na nesvakidašnji način u skladu sa svojim predmetom. Gosti su se susretali sa raznim aktivnostima. Igrali su kviz pogađanja zastava država, upoznali su se sa hemijskim eksperimentima, razgledali makete u kabinetu za tehničko obrazovanje, posetili su učionicu za srpski jezik i književnost sa modernom tehnologijom. Pored toga, razgledali su i ostale učionice u kojima se održavaju časovi iz biologije, likovne kulture, informatike, fiskulturnu salu, kao i ostale prostorije u kojima će, sutradan, boraviti tokom školovanja.

Veliku pažnju je, takođe, privukao i Uskršnji bazar, na kome su gosti mogli da kupe razne dekoracije i slatkiše po niskim cenama. Na štandovima su se našli uskršnji ukrasi, ručno pravljene dekoracije, hrana poput mafina, kuglica od keksa, kokice i mnoge druge poslastice.

Radionice u ovoj školi bile su edukativnog i zabavnog karaktera, tako da su se svi prijatno osećali tokom ove posete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *