Добро дошли, мали ђаци! Добро дошли, сви прваци!

Добро дошли, мали ђаци! Добро дошли, сви прваци!

извор АЛПРЕСС

Основна школа ,,Јован Јовановић Змај” на Алексиначком руднику отворила је  20. априла,  своја врата будућим ученицима.

Представом добродошлице почео је Дан отворених врата ове школе. Учитељица и ученици старијих и млађих разреда припремили су новим школским другарима пригодну приредбу едукативног и шаљивог карактера.

Након представе, будући ученици и њихови родитељи имали су прилике да обиђу ову основну школу. Родитељима су били доступни и наставници и учитељи ове школе, те су родитељи могли да се код њих додатно информишу о раду у овој образовној установи.

Ово је била прилика да се наставници и ученици похвале својом креативношћу, па су уредили своје кабинете на несвакидашњи начин у складу са својим предметом. Гости су се сусретали са разним активностима. Играли су квиз погађања застава држава, упознали су се са хемијским експериментима, разгледали макете у кабинету за техничко образовање, посетили су учионицу за српски језик и књижевност са модерном технологијом. Поред тога, разгледали су и остале учионице у којима се одржавају часови из биологије, ликовне културе, информатике, фискултурну салу, као и остале просторије у којима ће, сутрадан, боравити током школовања.

Велику пажњу је, такође, привукао и Ускршњи базар, на коме су гости могли да купе разне декорације и слаткише по ниским ценама. На штандовима су се нашли ускршњи украси, ручно прављене декорације, храна попут мафина, куглица од кекса, кокице и многе друге посластице.

Радионице у овој школи биле су едукативног и забавног карактера, тако да су се сви пријатно осећали током ове посете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *