РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА ЂАЧКЕ ПАРЛАМЕНТЕ И МЛАДЕ ЉУДЕ ИЗ СРБИЈЕ

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА ЂАЧКЕ ПАРЛАМЕНТЕ И МЛАДЕ ЉУДЕ ИЗ СРБИЈЕ

Зајечарска иницијатива је расписала овогодишње позиве за учешће у својим програмима „Школски избори“, „Млади у покрету“ и „Зиманов фонд за младе“. Након прошлогодишњих успеха са овим програмима, број градова и општина из којих је могуће конкурисати, додатно је проширен.

За Зиман-ова средства могу конкурисати удружења грађана регистрована према Закону о удружењима, са седиштем у једном од следећих градова: Зајечар, Књажевац, Бољевац, Сокобања, Бор, Неготин, Мајданпек, Кладово, Сврљиг, Пирот, Бабушница, Алексинац, Јагодина, Параћин, Ћуприја, Крушевац, Ћићевац, Варварин, Свилајнац, Деспотовац, Жагубица, Кучево, Петровац на Млави, Ниш, Ражањ, Крагујевац, Смедерево, Велика Плана, Пожаревац, које имају искуство у раду са младим људима и која су до сада учествовала у реализацији барем једног пројекта.

Кроз Зиман-ов фонд за младе, Зајечарска иницијатива је до сада подржала преко 70 пројеката организација младих у укупној вредности од преко 150.000 долара и тако им омогућила да се у својим срединама баве различитим темама које су препознате као значајне од стране младих људи.

Заинтересована удружења грађана и заинтересоване школе/ђачки парламенти могу да пронађу све информације о конкурсима на интернет страници www.ziman.rs.

Такође, пријављивање се обавља искључиво путем наведеног сајта, попуњавањем он-лине формулара.

За све додатне информације у вези са конкурсом, можете се обратити координаторки програма донација,

Драгани Гогев (gagac@zainicijativa.org), 019 440 225 или 060 7 444 004). Рок за пријаву је 10. децембар 2023.

ЗИманов програм малих донација реализује Зајечарска иницијатива уз подршку National Endowment for Democracy.