ИГРАНО-ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ „ВОДА-ПОСЛЕДЊИ ДАНИ ПУКОВНИКА РАЈЕВСКОГ“

Играно документарни филм „Вода- последњи дани пуковника Рајевског“ прати последњих 16 дана живота чувеног руског добровољца у Српско-турском рату 1876, пуковника Николаја Николајевича Рајевског, човека по којем је Лав Толстој написао лик Вронског из Ане Карењине.

Филм „Вода- последњи дани пуковника Рајевског“ режирао је Горан Ерчевић, сценариста је новинар Слободан Ценц, продуцент Милош Паовић а копродуценти Позориште „Дука Јовановић“ и Удружење Глас расејаних из Цириха.

Филм је сниман неколико година на локацијама у Алексинцу, Ђунису, Смедереву, Београду, Александровцу, Будви, на Шаргану.

Посебан део у филму „Вода“ посвећен је Руској цркви у Горњем Адровцу која је подигнута на месту на коме је пуковник Рајевски погинуо.

Играно-документарни филм „Вода – последњи дани Пуковника Рајевскогˮ, окупио је значајна глумачка имена попут Војина Ћетковића, Дејана Тончића, Бранислава Трифуновића, Бојана Цветковића, а ту су још и Снежана Кнежевић, Иван Вучковић, Владимир Јоцовић, Милан Паовић и други. Наратор је Душан Јовић.