ВЛАДА ПРЕПОРУЧИЛА ЕПС-У ОБРАЧУНАВАЊЕ ПОПУСТА ДОМАЋИНСТВИМА

ВЛАДА ПРЕПОРУЧИЛА ЕПС-У ОБРАЧУНАВАЊЕ ПОПУСТА ДОМАЋИНСТВИМА

Влада Републике Србије препоручила је на јучерашњој седници Јавном предузећу „Електропривреда Србије“ Београд да купцима из категорије „домаћинство“ обрачуна попуст на задужење за електричну енергију и тиме умањи рачуне, почев од рачуна за октобар 2022. године, закључно са рачуном за март 2023. године.

Право на попуст од 15 одсто имаће домаћинства која умање потрошњу електричне енергије за пет до 20 одсто у односу на исти месец претходне године, док ће домаћинства која смање потрошњу за 20 до 30 одсто имати право на попуст од 20 одсто на рачун за електричну енергију.

Највећи попуст, од 30 одсто имаће домаћинства која умање потрошњу електричне енергије преко 30 одсто у односу на исти месец претходне године.

На овај начин ће грађани који сопственом штедњом умање износ рачуна за електричну енергију добити додатни попуст на тај рачун, у процентима према наведеној формули.

Нa овај начин држава ће стимулисати домаћинства да умање потрошњу електричне енергије, што ћe помоћи смањењу трошкова Јавног предузећа „Електропривреда Србије“ и стабилазацији снабдевања, а услед глобалног поремећаја на тржишту електричне енергије и наглог скока цене.

 

извор Влада републике Србије