VEČERAS POČINJE „ČETVRTKOM U VOŽDU”(Alpres)

VEČERAS POČINJE „ČETVRTKOM U VOŽDU”(Alpres)

U dvorištu aleksinačke Osnovne škole „Vožd Karađorđe” večeras će biti veselo, jer učenike ove škole, a i njihove roditelje i nastavnike očekuje jedan zanimljiv program.

Od ove školske godine Voždovci i prijatelji organizuju „Četvrtkom u Voždu”, program koji će biti održavan svakog četvrtka, a ovaj prvi biće u znaku poetsko-muzičke večeri.

Kako je najavljeno na plakatu, tokom ove večeri nastupiće Paki, Bata i Cvekla, odnosno Miloš Paović, Bata Majkić i Igor Cvetković.

Inače, ovaj program je nastao pre nekoliko godina, izveden je desetak puta do sada, a šta ga čini pojasnio nam je jedan od aktera Miloš Paović.

− Njega čine pesme koje su jedan specifičan izbor poezije za decu, pre svega šaljive i edukativne, i čine ga kompozicije pesama za decu koje su nekada bile veliki hitovi. Neke se još uvek slušaju, a neke smo uspeli da vratimo posle nekoliko decenija na scenu. Reakcija klinaca je fenomenalna. Mi užvamo u tom koncertu i u tom recitovanju, a koliko smo primetili i deca − pojašnjava Miloš Paović.

Paović dodaje da se nada dobroj atmosferi i lepom druženju čiji početak je zakazan za večeras od 19 časova u školi „Vožd Karađorđe”.