ВАУЧЕРИ ЗА ОДМОР У СРБИЈИ ВАЖИЋЕ ДО 30. НОВЕМБРА

ВАУЧЕРИ ЗА ОДМОР У СРБИЈИ ВАЖИЋЕ ДО 30. НОВЕМБРА

Влада Републике Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, прихватили су иницијативу удружења „Моја Србија“ за продужење рока важења додатне квоте ваучера за одмор у Србији. Нови рок до када грађани могу искористити своје ваучере је 30. новембар.

У иницијативи се наводи да су нове субвенције за одмор у Србији, које су одобрене од стране Владе Републике Србије, изазвале велико интересовање, али су због великог броја ваучера и кратког рока у коме они могу да се користе, многи грађани имали проблеме при проналажењу слободног смештаја. Због тога је предложено да се рок у коме ваучери могу да се искористе продужи.

Влада Републике Србије одобрила је 200 000 ваучера у вредности од по 15 000 динара за све грађане који испуњавају предвиђене услове, као и додатних 100 000 ваучера у вредности од по 10 000 динара за оне грађане који су остварили своја права и добили ваучер од 5 000 динара у јануару ове године.

За само седам дана подељено је скоро 150 000 ваучера, а многобројни угоститељски објекти ће захваљујући овој акцији, током августа, септембра и октобра бити попуњени до последњег места.

„Продужетак акције до 30. новембра помоћи ће грађанима да нађу одговарајући смештај и да лакше планирају свој одмор у Србији, а са друге стране, помоћи ће и угоститељима да попуне капацитете током новембра, који је најнепопуларнији период за туризам, током кога су многи објекти потпуно празни“, рекли су из удружења „Моја Србија“.

Акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији се током претходних седам година показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција у српској привреди. Домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста, а увећани приходи од домаћих туриста неминовно доводе и до повећања нивоа инвестиција у туристичку инфраструктуру.

извор Моја Србија