IZLOŽBA SLIKA ULUA U NIŠU

IZLOŽBA SLIKA ULUA U NIŠU

Krajem prošle sedmice, u petak, 22. jula, u galeriji Niškog kulturnog centra otvorena je izložba slika ULUA, koju čini 35 dela 18 autora.

Niškoj publici predstavili su se Pavle Nasković, Miroljub Tokić, Miroslav Milikić, Saša Rajković, Kristina Milošević, Radisav Nasković, Lelica Serafimović, Damir Đorđević, Đorđe Milošević, Miroljub Pešić, Dejan Denić, Bratislav Krstić, Momir Armuš, Zlatko Pavlović, Hadži Miodrag Miladinović, Bratislav Kostić, Milica Maksimović, Marko Miladinović, Vesna Dimitrijević i Aleksandar Lazarević. U galeriji su se našla i dva umetnička dela majstora fotografije Hadži Miodraga Miladinovića.

Udruženje likovnih umetnika Aleksinac (ULUA) obeležava već četrdeset godina od osnivanja 1982. godine. Ove godine održan je trideset peti Prolećni likovni salon i priređuje se jubilarna četrdeseta likovna jesen.

Svojom aktivnošću osnovali su slikarsku koloniju „Lipovac” i likovnu koloniju „ULUA”, u čijem sastavu je i dečija likovna kolonija.

ULUA osim stalnih izložbi u Aleksincu (Prolećni i Jesenji likovni salon) predstavilo se u Beogradu, Nišu, Leskovcu i Prokuplju.

Neki od članova su bili i učesnici likovnih kolonija u Srbiji i inostranstvu i njihova dela nalaze se u mnogim zemljama sveta.

Sastav članova ULUA je od amatera do doktora likovnih umetnosti.

Ova izložba je mali pregled aktivnosti ULUA koje se predstavlja sa trideset šest dela i devetnaest autora.

Želja je da se u ovim turbulentnim vremenima prikaže lepši deo sveta, da se za večnost sačuvaju svetli trenuci života.