ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „YourJob“

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „YourJob“

У Београду, 24. маја 2022. године, одржана је завршна конференција у оквиру пројекта „YourJob“ (Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans).

Конференција је имала за циљ да, кроз представљање резултата пројекта и отворену дискусију, дође до препорука за унапређење услуга и активности организација цивилног друштва на пољу усавршавања младих ради боље конкурентности на тржишту рада.
На самом почетку, присутне су поздравили монс. Станислав Хочевар, председник Каритаса Србије, госпођа Karin Traunmuller, заменица шефа Мисије у Амбасади Аустрије и проф. др Сандра Грујичић, помоћник министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања (МИНРЗС).
Након уводног дела, резултате пројекта представили су Тобиас Ноелке, регионални координатор пројекта, Марина Костић, координатор пројекта у Србији и Јована Стојановић, каријерна саветница Каритаса Алексинац.
Своја искуства са пројекта поделили су и „YourJob“ шампиони, Гордана Џигурски, представница општине Ириг, представница Канцеларије за младе општине Алексинац Александра Николић, Повереница за избеглице и миграције/координаторка за ромска питања општине Алексинац Александра Петровић, млади корисници пројекта „YourJob“ међу којима су и корисници из Алексинца, Андријана Микуловић и Стојадин Денкић.