SAČUVANA USPOMENA NA ,,DIKSONA”(Alpres)

SAČUVANA USPOMENA NA ,,DIKSONA”(Alpres)

Prvi memorijalni turnir ,,Dalibor Destanović Dikson’’ održan je minule subote u aleksinačkoj Hali sportova. Pored članova porodice, priliku da odaju počast nedavno preminulom Destanoviću nisu propustili ni brojni treneri, saigrači i nekadašnji omladinci KK Napredak.

U dva revijalna meča, u kojima je rezultat bio u potpuno drugom planu, publika je na terenu najpre mogla videti igrače koje je u okviru mlađih kategorija trenirao popularni ,,Dikson’’. Nešto kasnije, na parket Hale sportova pojavila su se (Aleksinčanima) dobro poznata lica: Crnčević, Stevanović, Stojković, Đorđević, Petrović, Habe, Šikman, Nikolić, Miladinović, Raičević i mnogi drugi.

Ljubiša Damjanović, nekadašnji trener KK Napredak, i ovog puta je svoj tim predvodio sa klupe.
I u prvim redovima pored terena, svoja mesta zauzeli su prijatelji i saigrači: Vidanović, Veljković, Jocić, Perić, kao i glumac Andrej Šepetkovski.

Takođe, ovom događaju prisustvovao je i Toni Kamenov, nekadašnji saigrač Destanovića u bugarskom Vidinu. Kamenov je ovom prilikom doputovao iz Danske, gde danas živi i radi.


Meč veterana završen je nešto ranije, tačnije, na 5 sekundi do samog isteka vremena. Nimalo slučajno, jer upravo ovaj broj je Destanović kroz karijeru nosio na dresu. Usledila je projekcija kratkog filma, sačinjenog od sleda fotografija iz privatnog i profesionalnog života ovog košarkaša. Ovim činom, završena je manifestacija posvećena nekadašnjem kapitenu Napretka.

izvor ALPRES