НЕСРЕЋА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ (извор Блиц)

НЕСРЕЋА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ (извор Блиц)

У поподневним сатима на Ади Циганлији дошло је до несреће, када је младић (21) скочио са педалине у воду 15-ак метара од обале и није изронио.

Kако „Блиц“ сазнаје десет спасилаца са Аде Циганлије покушало је да извуче младића, али безуспешно.

На место несреће стигли су жандармерија и рониоци, који су око 20 часова извукли тело младића.

Грађани су такође покушали да уђу и да помогну, али има пуно траве и није могуће видети било шта.

-Скочио сам за њим, али не могу да га видим нигде. Дечко има 21 годину, дошао је да ради са стрицем да ради, из Алексинца је – каже за „Блиц“ један од очевидаца који је покушао да га спаси.

Kако је јавио репортер са лица места, његови другови, који су били са њим на педалини, и су на месту несреће и покушали су да помогну полицији да нађе несталог младића.

Према речима очевидаца, младић је скочио са педалине и пливао је у једном тренутку је изгубио снагу и кренуо је да тоне.

– Младић је скочио са педалине и нормаано пливао. У једном тренутку је изгубио снагу, а његов другар је покушао да га спаси. Они на себи нису имали прслуке, а од њих тројице колико их је било на педалини, један не зна да плива – рекла је жена која је била у води када се драма догодила и наставила:

– Филип Филиповић, наш ватерполиста, који се затекао на лицу места, је на сваки могући начин покушавао са својом екипом да спаси дечка. Он је чак позвао и одбојкаше са терена поред, не били успели да га нађу. Без кисеоника, маски, без ичега, они су ушли у воду. На 1,2,3 су заронили и кренули да га траже, док нису стигли спасиоци – прича жена.

припремио Д. Богосав

извор Блиц