ТЕК ДЕДА МРАЗ “ВРАЋА” КУЋИЦЕ (извор Алпрес)

ТЕК ДЕДА МРАЗ “ВРАЋА” КУЋИЦЕ (извор Алпрес)

Десет кућица од дрвета које су биле стациониране у првом делу главне улице, односно шеталишта, данас ће бити измештене на нову локацију.

По налогу Општине Алексинац кућице које су за почетак биле смештене у пешачкој зони, Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” премешта их на Зелену пијацу.

− Намена ће им бити за продавце који закупљују тезгу само за један дан, то су пре свега мали продавци, пољопривредници који продају производе по пар дана и не исплати им се да закупе тезгу на дужи временски период. До сада су имали проблем, ти људи су најчешће смештени око улазне капије пијаце. Даћемо им сада могућност да једнодневно закупе тезгу, кућицу и да ту продају своје производе − рекао је први човек ЈКП-а Далибор Марковић.

Када је реч о намени кућица за време празника, у зависности од броја закупљених тезги, толико ће бити враћено у пешачку зону. Како кажу у овом предузећу, оне ће бити постављање у центру у периоду децембар-јануар, када су празници, а у току године ће стајати на пијаци и служиће за потребе једнодневног издавања продавцима.