ДОНЕТА УРЕДБА О НАЧИНУ ПРИКЉУЧЕЊА НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКУ МРЕЖУ

ДОНЕТА УРЕДБА О НАЧИНУ ПРИКЉУЧЕЊА НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКУ МРЕЖУ

Уредбом је предвиђено да прикључак за струју, воду, канализацију или грејање могу да добију само власници кућа и станова и чланови њихових домаћинстава, који су изградњом, односно куповином, трајно решавали своје стамбено питање и који у њима живе и ова могућност се не односи на пословне објекте, нити на инвеститоре који су нелегално градили и објекте нису прикључили на комунално инфраструктуру.

Такође, прикључење је привременог карактера и не утиче на утврђивање правног статуса објекта који се прикључује на инфраструктуру.

Уредбом је прописано да власник може да поднесе захтев за привремено прикључење на све инфраструктурне мреже које су утврђене овим документом или на само неку од њих, о чему ће се изјаснити у захтеву за привремено прикључење које буде подносио. Прикључење је могуће само за један објекат, односно један стан истог власника.

Грађани који живе у нелегалним објектима моћи ће у року од 30 дана, почевши од 15. септембра 2023. године, да поднесу пријаве за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију путем формулара који ће бити достављен општинама.