ЖЕНЕ ИЗ АЛЕКСИНАЧКЕ ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ СЛОВЕНИЈИ

ЖЕНЕ ИЗ АЛЕКСИНАЧКЕ ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ СЛОВЕНИЈИ

У оквиру пројекта “Оснаживање женског предузетништва и улога жене на селу у југоисточној Србији“, реализована је студијска посета Словенији.

Посета је имала за циљ да кроз обилазак успешних словеначкох туристичких и пољопривреднеих газдинстава, учесницима пројекта представи примере добре праксе, научене лекције, искуства и самоодрживе моделе финансирања у области пољопривреде домаћих производа од млека, воћа и поврћа и пружања услуга у сеоском туризму.
Укупно 22 жене које се баве производњом традиционалне хране и сеоским туризмом из четири општине: Алексинац, Власотинце, Бабушница и Пирот и представници Каритас-а Београдске надбискупије, имали су прилику да обиђу неколико успешних иницијатива на селу у општинама Кочевје и Разкрижје.
У оквиру студијске посете учеснице пројекта састале су се и са представницима локалне самоуправе ових општина, директором Каритас-а Словеније, обишле бизнис инкубатор, али и промовисале своје производе и своју регију.
Пројекат суфинансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Словеније и Каритас Београдске надбискупије у циљу међусобног повезивања жена и размене искустава.