АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће се данас, 28. септембра 2023. године изводити акција сузбијања ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице на територији општине Алексинац и сузбијање одрасле форме комараца у насељеним местима Алексинац, Алексиначки Рудник, Вакуп, Краљево, Глоговица, Житковац, Прћиловица и Моравац.

Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУС доо Сурчин и СИНИТРА ДДД доо Ваљево.

Сузбијање ларви комараца вршиће се у дневним часовима, директним аплицирањем ларвицидног препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља опасност за пчеле.

Сузбијање одрасле форме комараца у наведеним насељеним местима изводиће се у вечерњим часовима у времену од 18:00 часова до 22:00 часа, са возила, прскањем ULV уређајима и термалним замагљивањем и представља опасност за пчеле, па је потребно да грађани који живе у наведеним насељеним местима спрече кретање пчела за време вршења акције.

Уколико због неповољне временске ситуације буде потребно одлагање или прекидање акција грађани ће бити благовремено обавештени.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244.