ЗА ОДМОР У СРБИЈИ 200 000 ВАУЧЕРА

ЗА ОДМОР У СРБИЈИ 200 000 ВАУЧЕРА

Данас је на седници Владе Републике Србије усвојена Уредба о изменама и допунама Уредбе о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији РС.

Уредба ступа на снагу на дан објављивања у Службеном гласнику РС.

 

За одмор у Србији опредељено је 200 хиљада ваучера у вредности од 15 хиљада динара, и 100 хиљада ваучера у вредности од 10 хиљада динара за лица која су 2022. године  остварила право на ваучер у износу од 5.000. динара. Пријава за ваучере почиње 27. јуна 2022. године на шалтерима ЈП „Поште Србије“.

 

Ваучери се могу користити у трајању од најмање 5 ноћења на територији Републике Србије, а могу се искористити до 31. октобра 2022. Нова Уредба предвиђа коришћење ваучера за услуге смештаја, ноћења са доручком, полупансиона и пансиона.

 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација позива све угоститеље на територији РС да се пријаве ради реализације Шеме доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима. Пријавом угоститеља за Шему доделе ваучера подстиче се боља видљивост домаћих угоститеља, као и развој промоције домаћег туризма.

 

Поступак пријаве, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма (еТуриста), те је неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

 

Све додатне информације у вези са пријавом и начинима реализације шеме додела ваучера заинтересовани могу добити на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација: www.mtt.gov.rs.