УХАПШЕНА СЛУЖБЕНИЦА ОСНОВНОГ СУДА У АЛЕКСИНЦУ И РАНИЈЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЛА СЛУЖБЕНИ ПОЛОЖАЈ (извор Телеграф)

УХАПШЕНА СЛУЖБЕНИЦА ОСНОВНОГ СУДА У АЛЕКСИНЦУ И РАНИЈЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЛА СЛУЖБЕНИ ПОЛОЖАЈ (извор Телеграф)

И.М. је пре овог хапшења за проневеру 480 000 динара изгубила посао у Основном суду у Алексинцу јер је осуђена на годину дана кућног затвора уз примену електронског надзора због злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе.

Kако је саопштено фебруара 2020. године, када је први пут ухапшена, теретила се да у периоду од 2016. до 2019. године није доставила 14 правноснажних и изврших пресуда на извршење референтима за извршење казни затвора у Основном суду у Алексинцу и другим судовима, већ их је прикрила.

На тај начин, омогућила је застаревање затворских и новчаних казни као и пет забрана управљања моторним возилом. Такође, теретила се да МУП – у није доставила ни 34 правноснажне пресуде ради евидентирања у казнене евиденције. МУП је тада саопштио, да је на име ненаплаћених новчаних казни због застарелости, оштетила буџет Србије за 575.000 динара.

Kако објашњавају наши извори, она је била шефица писарнице и имала је кључеве просторија у којима се држао новац и где су били судски акти, што је искористила за злоупотребе.