У ЖИТКОВАЧКОЈ ОСМОЛЕТКИ: САЈАМ ОБРАЗОВАЊА ЗА СВЕ БУДУЋЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ(извор Алпрес)

У ЖИТКОВАЧКОЈ ОСМОЛЕТКИ: САЈАМ ОБРАЗОВАЊА ЗА СВЕ БУДУЋЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ(извор Алпрес)

извор ALPRESS

За ученике основних школа са територије наше општине у петак, 6. маја, у Житковцу ће бити одржан „Сајам образовања”. Сајам организује Основна школа „Вук Караџић” Житковац у сарадњи са локалном самоуправом и биће одржана у Мултимедијалној сали ове осмолетке, са почетком у 13 сати и 15 минута.

Своје образовне профиле на овом Сајму образовања представиће осам средњих школа из Ниша, Сокобање и Алексинца. Овом приликом биће представљено чак 44 образовна профила, 30 четворогодишњих и 14 трогодишњих профила. Циљ овог сајма је да се ученицима осмих разреда, будућим средњошколцима, олакша и помогне у избору будућег занимања.

− Овде је приоритет да се деци олакша избор будуће средње школе, пошто смо свесни тога да се у последњих неколико година деца у последњем тренутку одлучују шта желе да упишу за даље школовање – поручио је Милан Динић, директор ОШ „Вук Караџић” у Житковцу.

Идеју о организовању овог „Сајма образовања” подржала је и локална самоуправа на челу са председником општине Далибором Радичевићем. Како смо сазнали од директора Динића, очекује се и посета ученика основних школа са територије општине Ражањ, јер постоје сазнања да се неколицина ученика из те општине одлучује за неку од алексиначких средњих школа.