У НЕДЕЉУ СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ(извор Alpress)

У НЕДЕЉУ СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ(извор Alpress)

извор Alpress

Као прошлогодишњи републички првак у Сеоским олимпијским играма Србије, ове године алексиначки спортски радници имају велику одговорност да организују Сеоске олимпијске игре на нивоу општине Алексинац. Општинско надметање биће одржано у недељу од 10 часова, а домаћин Сеоских олимпијских игара у оквиру општине Алексинац буће месна заједница Житковац.

У сарадњи са МЗ Житковац и Основном школом „Вук Караџићˮ који су обезбедили простор и салу за игру, а у сарадњи са Спортским савезом општине Алексинац, Спортско рекреативни центар организује Сеоске олимпијске игре на нивоу општине Алексинац.

− Учествоваће четири екипе у десет различитих спортских грана. За недељу је све спремно, а ове године за разлику од прошле, Сеоске олимпијске игре Србије иду под покровитељством Спортског савеза Србије и мало су измењене пропозиције такмичења, тако да ће бити новина свим такмичарима као и нама − рекао је Душан Пешић, директор Спортско рекреативног центра Алексинац.

Даљи нивои такмичења за сада се не знају, у зависности од броја општина које се пријаве за учешће у општинским такмичењима, тако ће и Спострски савез Србије организовати даље такмичење.