ТРЕЋА СРЕЋА: АНАСТАСИЈА НА ТРОНУ! (извор Алпрес)

ТРЕЋА СРЕЋА: АНАСТАСИЈА НА ТРОНУ! (извор Алпрес)

У суботу су у Сплиту завршене Спортске игре младих у којима су учествовали најбољи тaкмичари са државних првенстава Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.

У шаху, у категорији ученица од петог до осмог разреда основне школе, боје наше земље трећи пут заредом успешно је бранила наша млада суграђанка Анастасија Војиновић, чланица Шаховског клуба „Лав”, иначе ученица Основне школе „Љупче Николић”. Овога пута  успела је да се окити најсјајнијим одличјем.

− Турнир је био изузетни тежак јер су се на њему учестовали најбољи млади шахисти из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Срећна сам што сам успела да изборим златну медаљу у оваквој конкуренцији. Освојила сам 3,5 поена из пет партија и забележила три победе, један реми и један пораз − каже за наш портал Анастасија. − Организација такмичења је била врхунска, допао ми се сваки тренутак, као и дружење са новим пријатељима. Било је занимљио пратити и остале спортове, ићи на плажу и шетати Сплитом. Једва чекам наредну годину и нови циклус Спортских игара младих, каже наша саговорница.

У великој међународној завршници Спортских игара младих Анастасија је до сада учестовала три пута. У Сарајеву је 2020. освојила бронзану медаљу, исти успех поновила је прошле године у Сплиту, а сада је ето успела да досегне победнички трон.