СИНОЋ ПОЧЕЛА ЈУБИЛАРНА „ПРВА ХАРМОНИКА“ (СОКОПРЕС)

СИНОЋ ПОЧЕЛА ЈУБИЛАРНА „ПРВА ХАРМОНИКА“ (СОКОПРЕС)

Јубиларни 60. по реду Међународни фестивал „Прва хармоника Србије, Сокобања 2023” почео је синоћ наступом победника претходних фестивала.

Најпре су наступили Александар Саша Станојевић, победник фестивала 1991. године са својим оркестром, његов син, Лазар Станојевић прошлогодишњи победник, Милена Минић која је победила 2021. године и Борис Милић, Прва хармоника 2019. године.

У ревијалном делу, познати музички фестивал, песмом је отворио популарни певач Никола Роквић, син Маринка Роквића нашег познатог извођача народне музике који је у више наврата наступао на Првој хармоници. Никола се у изузетно емотивном обраћању публици, пред свој концерт, присетио  првог наступа на овом фестивалу када је као дечак певао са својим оцем.

− Ово није први пут да ја наступам на овом великом фестивалу, већ сам још као дете са Маринком на његовом наступу певао тако да ово вечерас за мене има још једну већу дозу емотивности уз све оно што ћемо заједно вечерас проћи и доживети − рекао је Никола Роквић.

Вечерас, другог дана фестивала након наступа такмичара и проглашења победника у категоријама: петлићи, пионири, старији пионири и млађи јуниори, концерт ће одржати Јелена Томашевић.

И сутра, финалне вечеринакон наступа такмичара и проглашења победника у категоријама: јуниори, дует испод и изнад 15 година и сениори, концерт ће одржати Лепа Брена. Свеукупни победник фестивала биће проглашен након концерта.

више на СОКОПРЕС