САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ СИСТЕМА „ПРОНАЂИ МЕ !“

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ СИСТЕМА „ПРОНАЂИ МЕ !“

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Данило Стевандић председавао је јуче састанку радне групе за увођење система за хитно обавештавање јавности о нестанку малолетног лица, на којем су размотрени до сада предузети кораци на успостављању овог система који ће у Србији носити назив „Пронађи ме!”.

Стевандић је истакао да је Министарство унутрашњих послова израдило Инструкцију о поступању полицијских службеника у случају пријаве нестанка малолетног лица и начину хитног обавештавања јавности, која дефинише јасне и прецизне кораке активирања и функционисања система.

Он је навео да је, у сарадњи са Министарством информисања и телекомуникација и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, почео рад на изради платформе за хитно обавештавање јавности.

Према његовим речима, грађани би о нестанку малолетног лица, према до сада договореним критеријумима, требало да буду обавештавани путем СМС поруке, прекидом телевизијских и радио-емисија, као и кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.

Државни секретар је још једном подвукао важност међуресорне сарадње свих учесника овога процеса како бисмо за резултат имали ефикасан систем, захваливши притом свим члановима радне групе на досадашњем залагању.

Радну групу за увођење система „Пронађи ме!”, коју је у фебруару формирао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, чине представници више ресорних министарстава, Центра за несталу и злостављану децу и удружења „Астра”.

извор МУП