ПРЕДСТАВА „ИЗ ИКС У ИПСИЛОН“ НАСТАВЉА СВОЈУ ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ

ПРЕДСТАВА „ИЗ ИКС У ИПСИЛОН“ НАСТАВЉА СВОЈУ ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ

Вечерас, 27. јуна. са почетком у 20 сати у Дому културе Алексинац очекује нас ново извођење представе „Из икс у ипсилон“ позоришта „Дука Јовановић“.

Треба напоменути да и ово извођење има хуманитарни карактер јер ће сав приход бити прослеђен породицама погинулих рудара.

До сада је, захваљујући хуманости наших суграђана, прикуљено  44.457 динара.

Велику захвалност позориште „Дука Јовановић“ упућује Црвеном крсту Алексинац на досадашњој сарадњи.

На крају да подсетимо:

Драма, коју називају и црном комедијом, „Не играј на Енглезе“ писца Владимира Ђурђевића, постала је култна на нашем театарском простору захваљујући у првом реду Београдском драмском позоришту, на чијем репертоару је била пуних 12 година и играна дословно у свим деловима света, од Kанаде до Аустралије. У мају ове године премијеру је имао и филм снимљен по овој драми, са истом екипом која је играла и у БДП.

Све то је био својеврсни изазов и за драмски ансамбл Алексиначког позоришта „Дука Јовановић“, у првом реду за препознатљиви трио (Паки, Леби, Дикси) – носиоце главних и јединих улога у драми, али остале позоришне посленика, при постављању представе на свој репертоар.

Драма има на први поглед једноставан садржај. Три пријатеља Паун, Буле и Пикси – јунаци ове комедије – све време помно прате телетекст и спортске резултате, правећи прецизну стратегију како да на утакмицама енглеске лиге зараде што више новца који им је неопходан. Јер је Паун, кога издржава супруга, потрошио на клађење новац који му је дала да јој купи авионску карту, Буле, беспосличар, треба да врати дуг начињен за трошкове очеве сахране, а Пикси, лекар, треба да врати дуг зеленашима. Сви су играли „на Енглезе“ и сви типовали различито кључну утакмицу.