ПОЕТСКИ КОНКУРС 2022

ПОЕТСКИ КОНКУРС 2022

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ из Алексинца традиционално расписује конкурс за поезију. Конкурс је отворен у две категорије: песма на слободну тему и песма о лику и делу Велимира Рајића на тему „Планула је широм крв и љубав жарка“ („Заробљеној браћи“, В. Рајић).

Аутори могу конкурисати са по једном песмом у свакој категорији, а песма не сме бити дужа од 40 стихова нити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“, а све песме морају бити на језицима које није потребно преводити на српски језик.
Конкурс је отворен до 15. јула 2022. године. За најбоља остварења у категорији песама на слободну тему биће додељене три награде, а у категорији песама о лику и делу Велимира Рајића за најбољи рад биће додељена Повеља Велимир Рајић.
Радови се шаљу под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти која се стави у коверту с радовима приликом слања обичном поштом на адресу:
Књижевни клуб „Велимир Рајић“
Улица Душана Тривунца 15
18220 Алексинац
Песме се могу слати и електронски и то на мејл velimir.rajic.konkurs@gmail.com на који се шаљу само песме које конкуришу и које морају бити потписане шифром, а разрешење шифре у засебном мејлу треба послати на адресу velimir.rajic.sifra@gmail.com.
Радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица или латиница) величине 12.
Неправилно послати радови неће бити жирирани.