ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЈОШ ЈЕДНО ВОЗИЛО ОД МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА (извор Alpress)

ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЈОШ ЈЕДНО ВОЗИЛО ОД МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА (извор Alpress)

Возни парк Опште болнице у Алексинцу је богатији за још једно возило добијено путем донације од Министарства здравља Републике Србије. Оно је намењено бубрежним болесницима који одлазе на дијализу у Ниш. Ово возило од велике помоћи је пацијентима, али и запосленима у алексиначким здравственим установама.

    
DSC 0357

Зато је и разумљиво добро расположење и захвалност ресорном министарству првог човека Опште болнице др Горана Видића, приликом нашег разгледања пристиглог возила. Он нам предочава да је општина Алексинац територијално доста разуђена и да је вожња пацијената у дотрајалим возилима за њих и сувише напорна.

‒ Квалитет ће бити много бољи. Возило је климатизовано, зими се греје, има филтере за ваздух и заиста је комфорно, свако седиште се подешава посебно. Пацијенти који се возе знају колико је то напорно три пута недељно да иду. Неки се возе и по два сата у одласки и два у повратку. Када се први пацијент увезе у возило он се најдуже вози, када се заврши дијализа која траје око четири сата, тај пацијент који је први ушао у возило последњи излази. То је јако велико исцрпљивање. Ово возило ће омогућити да транспорт обављамо у бољим и хуманијим условима, док не буде завршено одељење за дијализу ‒ каже др Видић и објашњава да је и то у програму Владе Републике Србије и Министарства здравља.

Он каже да очекује да наредне године дијализа буде у Алексинцу, јер се ради пројекат који ће бити завршен до краја године.

Да се ради о веома удобном возилу потврђује нам и возач Владимир Крстић који је своје утиске пренео и руководству болнице.

‒ Возило је сварно перфектно, удобно, пространо, лепо лежи на путу. Нема замерки. У односу на претходно возило разлика је више него очигледна, јер то возило самим тим што је старо, прешло је велики број километара, тако да нам ово возило које је сада стигло много значи и омогуђава лакши и бољи транспорт пацијената ‒ каже Крстић и објашњава нам како је оно приступачно и пацијентима који се отежано крећу.

ALPRESS