ИЛИЈА МИЛИЋЕВИЋ УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2021/2022 ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ЖИТКОВАЦ

ИЛИЈА МИЛИЋЕВИЋ УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2021/2022 ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ЖИТКОВАЦ

ИЛИЈА МИЛИЋЕВИЋ, ученик одељења 8/2, изабран је од стране Наставничког већа Основне школе „Вук Караџић“ из Житковца за Ученика генерације и за Спортисту генерације. Ученици који су учествовали у избору имали су, такође, све највише квалитете и равноправно су били одабрани да понесу ову награду.

По свим критеријумима Илија је добио највише бодова за обе награде.
Рођен је 6.7.2007. године у Алексинцу. Све време школовања био је одговоран и редован ђак. Највише се интересовао за спорт, посебно фудбал, којим се успешно бави и ван школе. То потврђују бројне награде и освојене медаље. Његова интересовања такође су и такмичења у вези са познавањем саобраћајних правила и са математиком. На овим такмичењима такође је освајао запажене резултате.
У школи, Илија се прикључио свим школским пројектима на којима смо радили, учествовао је у школским приредбама, а у нижим разредима био је запажен и као рецитатор. Он веома воли да се бави „мајсторијама“ и да за потребе наставе или ваннаставних активности прави захтевне моделе од картона.
Укупно, Илија је показао да је ђак који шири позитивну атмосферу, помаже другима и прихвата помоћ од других, ради тимски и самостално, брине о околини, води здрав живот и бави се спортом.
извор Фејсбук страница ОШ „Вук Караџић“ Житковац