ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ И ДАЉЕ ЧЕКА ЕПИЛОГ  (извор Курир)

ГОДИШЊИЦА ЗЛОЧИНА КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ И ДАЉЕ ЧЕКА ЕПИЛОГ (извор Курир)

Власник мењачнице Горан Ђокић из Алексинца, његова супруга Гордана и ћерка Лидија свирепо су убијени 26. септембра прошле године, истрага незапамћеног злочина и даље траје, а оптужница против главноосумњиченог Горана Џонића још увек нема у Вишем суду у Нишу.

У притвору су тренутно он и његов син Стефан иако до сада истрага није нашла ниједан доказ који би указивао на то да је знао евентуалне планове оца, а има и алиби за критичну ноћ 26. на 27. септембар.

Мирослав Ристић, заступник Стојанке Ђокић, мајке покојног Горана каже да не види више разлога да се оптужница не подигне односно да Виши суд не потврди наводе тужилаштва.

– Стигли су најновији резултати днк вештачења са неких кутија, поклопаца, лепљиве траке које је тражио део одбране и на њима је детектован један биолошки материјал Горана Џонића. То су посебно вештачене странице кутије. По овом најновијем спису из суда који су добили адвокати, нема Стефановог биолошког материјала. Узета је и изјава полицајаца који су вршили претрес, али то је била нека административна недоумица. Са овим последњим вештачењем кутија и других предмета од стране Судске медицине, обављена је последња радња тражена у истрази тако да ја не видим разлога да се оптужница не подигне. Истина, можда тужилаштво има сазнања које ја и остали адвокати немамо, али у сваком случају ускоро очекујем подизање оптужнице – каже Ристић.

У вештаченим страницама од кутије које су вештачене је вероватно био смештен новац.

Адвокат Филип Домазет који брани Стефана и Милана Џонића напомиње да против његових брањеника не постоји „ама баш ниједан доказ“ да су у било чему учествовали.

Притвор је недавно продужен Горану и Стефану Џонићу. Уложио сам жалбу за Стефана који заиста ни по једном основу није крив – рекао нам је Филип Домазет, браниоц Милана и Стефана Џонића,

Њихов отац Горан је главноосумњичени да је 26./27. септембра отео, убио и запалио Горана (57), Гордану (56) и Лидију (25) Ђокић. Милан Џонић за кога је доказано да није имао никакве везе са злочином је укинут притвор, али процес процес против њега још увек траје. Очекивало се да на слободу пуштен и Стефан Џонић, али то се није догодило.

Џонић је наводио имена синова у испитивањима, али је користио језичке заврзламе. На пример, на питање „ко је ископао плитку рупу где сакривен новац“, Џонић је одговарао: „можда сам ја, можда су моји синови“ и слично. Зато су се ови момци нашли у притвору.

Трагови биолошког материјала Горана Џонића су нађени на пиштољу којим је могуће било извршити убиство, снимљен је наводно камерама те критичне ноћи како вози „пасат“ у власништву породице Ђокић, а његов днк се налази и на новцу који је несумњиво био у аутомобилу. До сада је нађено 43.000 евра и то део на Џонићевом плацу где је изграђена кућа за Стефана и у гаражи ове породице.

Kако сазнајемо, Горан Џонић и даље не признаје да је био егзекутор убиства. Он је раније за то окривио браћу Милошевић из села Моравац, а који су познати под надимком Јојке, рекавши да је по њиховом налогу само пратио Ђокиће, али пре два месеца је признао да је све то измислио тако да је једино он остао повезан са убиством.

Тела су нађена 2. октобра као и спаљени „пасат“ код сепарације с песком између села Трнава и Тешица. Чекало се више од две недеље када је наводно једном рођаку Горан Џонић био да врати 10.000 евра. На првом саслушању, он је почео да признаје делове овог монструозног убиства, али не и да је директни убица.

више на (Kурир.рс/М.С.)