АПЕЛ ВОЗАЧИМА ТРАКТОРА ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА

АПЕЛ ВОЗАЧИМА ТРАКТОРА ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије, с обзиром на то да се највећи број саобраћајних незгода у којима су страдали возачи трактора догађа у време када су у току пољопривредни радови, апелује на возаче трактора и других радних машина да се доследно придржавају свих саобраћајних прописа и тиме сачувају свој живот.

Управа саобраћајне полиције истиче да је од почетка године у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло пет возача трактора и један путник у тракторској приколици, а на шумским путевима и њивама погинуло је девет особа.

МУП позива возаче ових возила да поштују мере безбедности, да не управљају возилом под дејством алкохола, да са обрадивих површина и земљаних путева на коловоз не износе блато, и да се укључују када се увере да је то безбедно.

Такође, Министарство унутрашњих послова апелује на њих да редовно обављају техничке прегледе, да им светлосно-сигнални уређаји буду исправни, као и уређаји за спајање вучног и прикључног возила и да користе жуто ротационо светло у условима смањене видљивости и ноћу.

Трактором је, како се истиче у саопштењу, забрањено вући више од два прикључна возила, при чему у прикључном возилу које вуче трактор може бити највише пет особа, а у товарном простору мотокултиватора три.

Министарство унутрашњих послова апелује и на остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина, наводи се у саопштењу.

извор Влада Републике Србије