ЗЛАТО ЗА НИКОЛУ ТРАЈКОВИЋА НА СВЕТСКИМ ИГРАМА

ЗЛАТО ЗА НИКОЛУ ТРАЈКОВИЋА НА СВЕТСКИМ ИГРАМА

У америчком граду Бирмингему, у Алабами, од 7. до 17. јула одржане су Светске игре које су за  за 11 дана окупиле преко 3.600 спортиста из преко стотину земаља који су се такмичили у више од 30 најбрже растућих спортова на свету. Међу тим спортовима спада и Џиу-џицу, а у том борилачком спорту међу најбољима на планети је наступио и  Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, актуелни шампион Европе у конкуренцији такмичара до 85 килограма.

Иначе, Светске игре се одржавају на сваке 4 године и за учешће на њима су потребне квалификације кроз гренд слем турнире, европска и светска првенства.

Такмичење  у Џиу џицу је окупило ТОП 6 најбољих такмичара на свету.

Никола је био други носилац и такмичио се у тежој грани жреба. У групној фази је победио такмичаре из Црне Горе и Холандије и тако пласирао у полуфинале најпрестижнијег такмичења на свету у Џиу џицу спорту !

У полуфиналном мечу се борио против такмичара из Kинеској Тајпеја. Победио је резултатом 14-7 и осигурао медаљу !

У финалном мечу се борио против такмичара из Холандије и славио резултатом 14-9 !

Све честитке тренерима репрезентације Србије, спаринг партнерима, стручном тиму лекара који су се бринули о Николином здрављу, клубовима који су помогли током припрема, пријатељима и свим људима добре воље који су безусловно подржавали наш клуб и наше такмичаре током свих ових 19 година постојања ! Захваљујемо се Општини Алексинац и Спортском савезу општине Алексинац на безусловној помоћи и подршци , истичу у клубу Џудо и џиу џицу НИФ.

Треба напоменути и то да су стручни штаб наше Џиу џицу репрезентације чинили селектор Јанош Kопас и тренер Драган Трајковић, којима припада огромна заслуга за овај успех , јер он представља круну дугогодишњег рада.

извор Фејсбук страница Џудо и Џиу џицу клуб НИФ