ЗАБРИЊАВАЈУЋИ БРОЈ ОТКРИВЕНИХ САОБРАЋАЈНИХ ПРЕКРШАЈА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ШКОЛА“

ЗАБРИЊАВАЈУЋИ БРОЈ ОТКРИВЕНИХ САОБРАЋАЈНИХ ПРЕКРШАЈА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ШКОЛА“

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, санкционисали су укупно 15.411 прекршаја у оквиру акције „Школа“, која је током септембра ове године спроведенa у циљу очувања безбедности деце у саобраћају.

Чак 7.127 возача санкционисано је због прекорачења брзине у зонама школа, док је због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја искључено 212, а због управљања возилом под дејством психоактивних суспстанци 20 возача. Током акције, 38 возача задржано је у службеним просторијама јер су управљали возилом у зонама школа са више од 1,20 промила алкохола у организму.

Поред тога, саобраћајна полиција санкционисала је 1.222 возача због непрописног коришћења мобилног телефона, 1.111 возача због непрописног паркирања, 25 возача због преласка на црвено светло семафора и 22 возача због непропуштања пешака на пешачком прелазу.

Током септембра, три детета задобила су тешке телесне повреде, а 13 деце лаке телесне повреде, у саобраћајним незгодама које су се догодиле у зонама школа.

Саобраћајна полиција наставиће са мерама појачане контроле у зонама школа и у наредном периоду, како би се унапредила безбедност деце у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова наглашава да је безбедност деце у саобраћају један од приоритета Министарства и да је Република Србија Стратегијом безбедности саобраћаја на путевима усвојила визију нула погинуле деце у саобраћају.

извор МУП Србије