ЗА ПАМЋЕЊЕ: СПОРТИСТИ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ СВОГ ПРИЈАТЕЉА(извор Alpress)

ЗА ПАМЋЕЊЕ: СПОРТИСТИ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ СВОГ ПРИЈАТЕЉА(извор Alpress)

Субота поподне стадион на Алексиначком руднику. Место на коме су младићи из општина Алексинац и Сокобања показали шта је искрено другарство и поштовање према породици њиховог пријатеља и саиграча Алексе Стојменовића.

 

Поводом годишњице трагичне смрти овог алексиначког младића организована је меморијална утакмица између тимова „33ˮ, кога су чинили Алексини пријатељи и саиграчи из наше општине и „Озренаˮ у коме су наступили саиграчи из периода када је он носио дрес сокобањског клуба. Стојменовић је играо за неколико наших клубова међу којима је и ФК „Рударˮ.

На полувремену породици су уручени, у виду фотографија и дресова, поклони у знак захвалности Алексином доприносу клубовима чије је боје бранио. Након тога уследила је бакљада са 33 бакље, у знак сећања на Алексу.

Све је било у знаку 33, броју који је Стојменовић носио на дресу. Полувремена су трајала по 33 минута, на дресовима домаће екипе је писао број 33. Осим емоције коју ће учесници памтити на овај догађај, на њега ће подсећати и фудбалска лопта са потписима учесника, дар Спортско рекреативног центра „СРЦАˮ, која ће бити у витринама ФК „Рударˮ.

Алекса Стојменовић трагично је страдао прошлог маја након једне прославе и повреде у познатом алексиначком ресторану.

 

 

ALPRESS