УЖИВАЊЕ У ЧАРИМА МИНИ-РУКОМЕТА(извор Алпрес)

УЖИВАЊЕ У ЧАРИМА МИНИ-РУКОМЕТА(извор Алпрес)

Иако је првенство завршено пре више од два месеца, у Женском рукометном клубу „Алексинац” активности још увек не јењавају.

Напротив, у пуном јеку су припреме за организовање, сада већ другог по реду, рукометног кампа у Установи за одмор и рекреацију деце „Липовац” у Липовцу. Камп ће бити одржан од 21. до 27. јула, уз учешће око 70 полазника.

А недавно, најмлађе чланице клуба учествовале су на традицоналном Видовданском турниру у мини-рукомету у Владичином Хану.

− Овакви турнири на којима је игра и дружење у првом плану, а резултат у сасвим другом плану, позитивно утичу на малишане да заволе рукомет и почну њиме да се активно баве. После учешћа на оваквим турнирима, и код нас у клубу је видљио веће интересовање за бављење рукометом, што за нас представља нови подстрек за рад и анимацију деце да се баве овим спортом − каже за наш портал председник ЖРК „Алексинац”, Дејан Павловић. – На турнир смо отишли са мешовитом групом девојчица, одиграли смо неколико утакмица и могу да кажем да, иако резултат и није баш толико битан, наша екипа била је забележила пет или шест победа. Деца су била задовољна, а највећи део њих ће се од септембра прикључити нашој јуниорској екипи коју чине девојчице до 14 година − наглашава Павловић и додаје да је клуб у 2022. години учествовао на шест оваквих турнира.

Око 150 девојчица и дечака из осам градова уживало је у чарима мини-рукомета и другим садржајима Спортског центра „Куњак” у Владичином Хану.

На крају турнира сви учесници су награђени медаљама, док су екипама додељени пехари и лопте.

Фотографије: ЖРК „Алексинац”