У СРЕДУ ПРИМОПРЕДАЈА ДОНАЦИЈЕ ВЛАДЕ ЈАПАНА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ У АЛЕКСИНЦУ

У СРЕДУ ПРИМОПРЕДАЈА ДОНАЦИЈЕ ВЛАДЕ ЈАПАНА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ У АЛЕКСИНЦУ

Амбасада Јапана у Србији донираће у среду 23.8. 2023. године медицинску опрему Општој болници у Алексинцу.

Церемонија поводом примопредаје донације за „Пројекат опремања Опште болнице Алексинац медицинском опремом” биће одржана у Општој болници у Алексинцу у 11.30 часова, а церемонији ће присуствовати  њ.е.г. Имамура Акира, амбасадор Јапана, др Даница Грујичић, министарка здравља у Влади Републике Србије, Далибор Радичевић, председник Општине Алексинац и др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу.

Влада Јапана обезбедила је новчана средства у износу од 78.100 евра Општој болници Алексинац као подршку унапређењу здравственог система у Србији.

Укључујући поменуте донације, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године износи преко 16 милиона евра, а укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 511 милиона евра.

ПОПОС пројекти имају за циљ да подрже друштвени развој кроз пројекте за основне потребе становништва, а влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за спровођење пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље. Животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита су главне области интересовања Владе Јапана, закључује се у саопштењу овом приликом.